dissabte, 6 de febrer del 2016

Moció per la retirada de plaques de polítics corruptes



Joan V. Puchol Pérez, portaveu del grup municipal Compromís per Guadassuar, s'adreça al Ple de la Corporació per a presentar la seguent:

Moció de Compromís per Guadassuar contra la presència de plaques commemoratives a polítics condemnats per corrupció als edificis públics de Guadassuar.

Assumpte: Retirada de plaques i símbols commemoratius a polítics condemnats per corrupció.

Pedro Hernández Mateo, Carlos Fabra, Rafael Betoret, Josep Maria Felip, Rafael Blasco… són alguns exemples de polítics valencians imputats per casos de corrupció vinculats al desenvolupament de la seua tasca pública.
La llista continua i sobrepassa els 100 imputats per corrupció al nostre territori. Tots recordem els 1000, 2000, 3000, 4000… fins als 12000€ -“dos milions de peles”- que presumptament contava a la taula del seu despatx el que era President de la Diputació de València, Alfonso Rus. O l'amor oval que es juraven Francisco Camps i “el bigotes” en unes telefonades vinculades al cas Gürtel, un dels més greus de la història de l'Estat.

Molts d'aquestos noms han quedat plasmats en plaques i símbols commemoratius en alguns dels nostres edificis, places i carrers.

Les sospites sobre el finançament de Convergència Democràtica de Catalunya, que van escorcollar les seues seus; els cas dels ERO d’Andalusia, en què sindicats i membres del Partit Socialista es van omplir les butxaques amb suficients diners com per “a asá una vaca” (segons les escoltes efectuades); o el cas de les targetes Black de Bankia, un banc rescatat amb diners públics dels quals 450.000€ van anar a parar a butxaques com les de Moral Santín, d’EU. Que va argumentar que “cualquier ciudadano entenderia sus gastos con la tarjeta black.”
El debat no és si el poder corromp, sinó si les institucions tenen mecanismes de transparència que detecten, sancionen i castiguen els indesitjables que claven la mà en la caixa o afavoreixen als seus amiguets de l’ànima.
Des del nostre grup expressem un compromís ferm per aquesta detecció, sanció i condemna dels indesitjables. Lluitant per la seua expulsió en cas de detectar qualsevol irregularitat econòmica que pose en perill la integritat del nostre partit o les institucions en les que estem. Ho hem fet abans, ho seguirem fent.


 Des de Compromís considerem que el primer pas per tancar les ferides que ha deixar la corrupció a la nostra xarxa pública és eliminar els reconeixements als agressors de les nostres institucions. A totes aquelles persones que van confondre “poder” amb “poder absolut”.

L'assemblea General de l'ONU va aprovar en la seua Resolució 58/4 del 31 de octubre de 2003 la Convenció de les Nacions Unides contra la Corrupció. Dins del text de la Convenció es "decideix, a la fi d'augmentar la sensibilització respecte de la corrupció, així com del paper que pot desenvolupar la Convenció per a combatre-la i prevenir-la, que es proclame el 9 de desembre Dia Internacional contra la Corrupció".

Per tot açò, presentem la següent:

Proposta d'acord

Primera. El Ple de l'Ajuntament  de Guadassuar acorda que es procedisca a la retirada de les plaques o símbols commemoratius dedicats a polítics condemnats per corrupció (malversació, prevaricació, desviament de cabals públics, ús il·legítim d'informació privilegiada, patrocini, suborn, extorsió, frau, etc.) en el desenvolupament de la seues tasques de servei i representació publiques.

Segona. El Ple de l'Ajuntament de Guadassuar insta la Generalitat Valenciana a la retirada dels símbols, plaques o obres d'art dedicades a polítics condemnats per corrupció (malversació, prevaricació, desviament de cabals públics, ús il·legítim d'informació privilegiada, patrocini, suborn, extorsió o frau) en el desenvolupament de la seua tasca de servei public als edificis i seus de govern valencianes: Generalitat, Corts i Conselleries.

Tercera:  El Ple de l’Ajuntament de Guadassuar s’adhereix a la DECLARACIÓ INSTITUCIONAL PEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA CORRUPCIÓ (document adjunt)

 Guadassuar, a 14 de desembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada