dimecres, 21 de juliol del 2021

MOCIÓ PER LA CONDEMNA A LES AGRESSIONS I CRIMS MASCLISTES, LGTBI-FÒBICS, RACISTES I D’ODI

 El passat 13 de juny, Younes Bilal era assassinat amb tres tirs al pit al crit de “Fora moros de merda d’este bar”. El 17 de juny es va trobar en un pou, víctima d’un crim masclista a Carcaixent, el cos de Wafaa Sebbah, de 19 anys, després de no saber res d’ella durant any i mig. El 6 de juliol es confirmà l’assassinat de Johana Andrea, veïna de Borriana, víctima d’un altre assassinat masclista. Fa mesos que no sabem què va passar amb les tres dones que aparegueren assassinades en diferents séquies del País Valencià en un curt espai de temps. Tampoc sabem res de les restes de Marta Calvo, desapareguda des del novembre de 2019 a Manuel. I no hem d’oblidar que a Espanya han mort quatre menors a mans dels seus pares, crims catalogats com a violència vicària, en què els pares assassinen els fills o filles junt amb les seues mares, o els maten amb l’objectiu de fer mal a l’exparella i mare de les criatures.

 D’altra banda, el dimecres 7 de juliol, deu persones apallissaren dos xics gais a la plaça d’Hondures, a València, i la policia dissuadí les víctimes de denunciar-ho. I, el passat dissabte 3 de juliol, apallissaren i assassinaren Samuel Luiz a la Corunya mentre li cridaven “Maricon de merda”, crim que ha indignat la societat.


Tot açò té lloc en un temps en què el discurs negacionista i de l’odi de la ultradreta entra a les institucions, als mitjans de comunicació convencionals i a les noves tecnologies i xarxes socials. És un intent de normalitzar la persecució ideològica i, fins i tot, física de les persones pel seu origen, raça, llengua, creences o orientació sexual.


Estem davant d’un intent de retrocedir en drets humans ja consolidats en la nostra societat, capdavantera en la lluita per la igualtat de les dones, en l’acollida i el respecte cap a les persones migrants, les llibertats sexuals i de les persones LGTBI amb molt d’esforç des del final de la terrible dictadura franquista.


Les representants polítiques democràtiques no podem quedar-nos impassibles quan són la meitat de la humanitat i les persones més vulnerables les que estan assenyalant, i quan és el nostre jovent la principal diana d’este procés homogeneïtzador i de radicalització ideològica que intenta la ultradreta per a frenar l’avanç aconseguit com a societat moderna, progressista, justa i igualitària.

 

Tenint en compte totes estes qüestions, els interessos particulars en joc i l’interés públic general, proposem al Ple l'adopció dels següents ACORDS:

 PRIMER. L’Ajuntament de Guadassuar condemna els discursos de l’odi i negacionistes fets per partits i representants polítics des de les institucions públiques, i insta les forces polítiques democràtiques a no pactar amb qui promoga estos discursos ni a acceptar el seu suport en el normal funcionament institucional per a salvaguardar la democràcia, els drets humans i les llibertats constitucionals.

 SEGON. L’Ajuntament de Guadassuar acorda promoure i donar suport a activitats de sensibilització per a la igualtat de tracte i contra la discriminació, l’LGTBI-fòbia, el racisme, la xenofòbia, el sexisme i el masclisme al nostre municipi.

 TERCER. L’Ajuntament de Guadassuar acorda instar el Consell a continuar desenvolupant l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat de Tracte, la No-Discriminació i la Prevenció dels Delictes d'Odi 2019–2024.

 QUART. L’Ajuntament de Guadassuar acorda instar el Consell a continuar implementant les mesures recollides en la Llei 23/2018 d'igualtat de les persones LGTBI, i la Llei 8/2017 integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere a la Comunitat Valenciana i la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per a la igualtat entre dones i homes, i a atendre les demandes de l’agenda feminista.

 CINQUÉ. L’Ajuntament de Guadassuar acorda instar el govern de l’Estat espanyol a impulsar polítiques de prevenció dels delictes d’odi i de les violències masclistes, i de formació i sensibilització tant de les forces i cossos de seguretat de l’Estat com del poder judicial en la lluita contra este tipus de delictes.

 

Guadassuar, 12 de juliol de 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada