dijous, 21 de maig de 2015

DISCURS DE SALVADOR MONTAÑANA A L'ACTE CENTRAL DE CAMPANYA DE COMPROMÍS PER GUADASSUAR
Bona vesprada, a totes i tots. No és la primera vegada que parle en públic, però sí que ho és per demanar; per demanar el vostre vot a les Eleccions del dia 24. I si alguna volta havia aconseguit no estar nerviós (poques), hui és impossible. Si vostés vegeren el que jo estic contemplant en aquests moments ho entendrien perfectament.

He preguntat als amics: Com faig el discurs?

Sabeu què m’han dit?: Sigues tu mateix. Tan fàcil.

Tan fàcil de dir-li-ho a l’altre. Tan difícil a l’hora d’explicar el que vols per a tots (no menys del que vols per tu mateix).

Però, per ser jo mateix, precís, tinc que donar les gràcies a Joan PUCHOL, no per haver-me demanat que fora el cap de llista, que també, (donant una idea que el que ens mou no és assolir càrrecs, primer fer què el poble avance), sinó per tots els anys que ha exercit admirablement de regidor a l’ajuntament de Guadassuar (i exercirà), en una llarga travessia pel desert, en solitari (ara ja no), havent treballat sempre de valent i #ambValentia, com no ho ha fet ningú més, sense cridar, però fent-se respectar, amb la veritat per davant.

La seua experiència, és un privilegi que ha permés que jo estiga ací hui, al front d’un equip de persones, amb moltes cares noves, igual que jo, disposades a treballar perquè estimem Guadassuar, amb possibilitat d’encapçalar un nou Govern municipal al nostre poble.

Per ser jo mateix, tinc que donar les gràcies a tota la gent, contant-vos que, des de fa un mes justet, dia 15 tal com hui, d’abril, en que donàrem a conéixer la llista de Compromís per a l’Ajuntament de Guadassuar, he percebut una estima que mai m’haguera imaginat.

Ho podia esperar de la família, ho podia voler dels amics, que en tinc molts i molt bons, però no crec haver fet tant en tota la meua experiència vital per rebre el favor que ara m’està arribant, ha hagut algunes persones amb les que no havia parlat mai (i en mi, això és difícil,...), que m’han felicitat, donat l’enhorabona, m’han animat i encoratjat: Que sí! Que ara és el moment!

Fins i tot alguns s’han volgut fer fotos en mi de record (que he pensat, MARE MEUA!.... com està el pati! La veritat és que estàvem de celebració... i animadets.

Això em demostra que per a la gent, no sóc un estrany, m’ha conegut sempre en llocs de servei, cara al públic.        

Ha arribat el temps de fer canvis a l’Ajuntament de Guadassuar, no solament de cares, sinó sobretot de  maneres de fer les coses, de baix cap a dalt, no governant d’esquenes al poble, sinó buscant la col·laboració de tots.

(*) [ Els dèficits continuats durant molts anys han col·locat l’Ajuntament de Guadassuar a 31 de desembre de 2014 amb un deute superior als sis milions d’euros, exactament de 6.168.320,36 euros. Més de mil euros per habitant.  “Per dalt del límit legal d’endeutament permès a un Ajuntament”.

Per això, el Govern Municipal del PP que se’n va, ha hagut de demanar, obligat, dos préstecs, un que acaba l’any 2022 i l’altre que acaba el 2033. Estem forçats per un RESCAT econòmic a Guadassuar com  a l’Estat Espanyol, encara que ho neguen, amb unes condicions molt dures: ens obliga a pagar el primer préstec des de 2012 a 2022, no ens podem endeutar més, no podem contractar personal, s’han retallat o eliminat algunes partides, com les beques de llibres ara que més falta fan, etc. Estem lligats de mans i peus.

A més a més, hem de considerar que durant el primer any del Pla d’Ajust no es va tornar capital, només interessos. I que l’any passat el PP aprovà un any més sense tornar capital, que s’allargarà fins a mitjan de 2015. Això ha fet que pagar el deute des de 2011 a 2014 ens haja costat 2.737.396,49 euros, dels quals més de la meitat, 1.690.080,72 euros, sols en interessos. Hi ha herències molt pesades. I HO HEM FET PÚBLIC. ]

(*) Nota: Aquests paràgrafs es digueren de forma resumida per no cansar als assistents, ja que són dades  conegudes.

El PP de Guadassuar ha acusat Compromís, mitjançant els diaris, de dir mentides: ‘Que no deguem cap factura’, clar, per això ens han endeutat. ‘Que paguem les factures  en 28 dies’, clar, obligats pel RESCAT a no endeutar-se més. ‘Que hem disminuït el deute en 3 milions d’euros’, clar, perquè havien arribat fins a 9 milions. Totes, veritats a mitges. COM VEIEU, COMPROMÍS MENTIDES CAP.

Per això, posaré al servei de tot el poble la meua experiència de gestió i d’administració, que he exercit amb èxit durant anys, en la direcció a la Cooperativa Agrícola Sant Isidre (hui dia fusionada amb Guadacoop), i després a la Caixa Rural.

I per què en Compromís?

Done i demane ‘Compromís’: sempre per davant, la defensa dels interessos valencians, no debades som l’única força política valenciana, és ‘lo’ nostre, què menys.

Participar en una formació contundent contra la corrupció em dóna tranquil·litat, oferisc una transparència total, fent públics els comptes, en què gastem els diners, el preu que costa cada cosa.

No m’assigne cap sou, donat què si ja em paguen, perquè li he de costar més diners al meu poble? Li puc estalviar com a mínim 180.000 euros en 4 anys, SEGONS EL QUE COBRA L’ALCALDE ACTUAL.

Compromís també  defensa la dignitat de les persones, fa que em trobe, com sempre he estat a la meua vida personal i laboral, pròxim amb el tracte i sempre de tu a tu amb tothom.

Tot això fa, que en sintonia amb la formació política en la que vaig: Compromís, no em dedique a fer un programa tancat, amb propostes concretes que després ningú se’n recorda d’elles, i sí, en canvi, unes línies mestres d’intenció que, entre totes i tots, junts, hem de prioritzar des de l’acció de govern.

No promet, EM COMPROMET a:

  Dir la VERITAT i fer sempre el més correcte o raonable.

• Fomentar la participació ciutadana i de les associacions en la vida política i social del poble.

Nosaltres anem a defensar i respectar uns pressupostos realistes i participatius que siguen de consens amb totes les forces polítiques  sempre que siga possible, sense endeutar més al poble i intentant reduir el deute perquè no ens mengen els interessos. Amb coneixement i trellat.

  En la mesura que siga possible, retransmissió del Plenaris perquè tot el poble estiga informat del que es proposa i d’allò que s’aprova.

  Aplicar els principis de l’economia del bé comú, que tan bons resultats estan donant en municipis governats per Compromís, en benefici de la majoria i no d’uns quants.

  Urbanisme de consens, amb la participació de veïnes i veïns per unir el poble en projectes.

Esta declaració de principis regirà totes i cadascuna de les decisions que prendrem. Les propostes es reuniran en 3 blocs (que faran d’eixos vertebradors):

1.- Compromís, amb l’impuls de l’economia i l’ocupació.

Hui per hui, ningú es creuria que hi ha algú que va a solucionar el problema de l’atur aixina com aixina. El que proposem és un pla de xoc anticrisi, consensuat amb els agents econòmics, empreses, autònoms, associacions de comerç, cooperatives i representants dels treballadors.

Per suposat que necessitem la creació d’una borsa de treball municipal, transparent, pública i sense manipulacions interessades. Per a tots els àmbits que es vagen fomentant al poble, als sectors productius però també els socials, incloent-hi la cultura.

2.- Compromís, amb les persones i el seu benestar.

Obres fetes sense comptar amb els veïns?  NO.

Només cal vore com està el poble, construccions fantasmes sense utilitat, carrers i places amb aspecte deixat i brut. Contra això optem per un urbanisme de consens, comptant amb l’opinió de tothom, dedicat a les persones. Amb una aposta, clara i molt menys cara, pels espais verds i carrils per passejar amb bici o a peu (enllaçant amb els pobles veïns). Un poble bonic només es qüestió de voluntat, els diners només quan és precís.

3.- Compromís, amb el nostre poble i les tradicions.

Cultura i festes sense valorar les tradicions?   NO.

Una fira desplaçada que ningú sap quan cau?  NO.

Volem donar la importància i promoure com cal la Fira i Porrat de Sant Vicent, una de les més antigues de València, amb Cocentaina i Xàtiva, i tornar al seu voltant Agroguadassuar que a la seua empara va nàixer.

Junt amb Les Danses, l’altre gran esdeveniment cultural, segons la tradició oral, ancorat en la nostra fundació en temps de Jaume I.

Totes dues, volem fer-los l’eix principal de la cultura local per promocionar i lluir el nostre notable patrimoni arquitectònic, El Cano sota el Riu Magre i l’Església de Sant Vicent, del segle XV etc... música i balls, pintura i totes les manifestacions artístiques i culturals ÚNIQUES que donen singularitat al nostre poble. Són la nostra diferenciació, aprofitem-la, donem-li la importància que cal, podem fer de la cultura una xarxa que servisca com a motor per a l‘ocupació.

Aquests blocs els donarem a conéixer de manera més extensa durant la campanya electoral els pròxims dies i marcaran les nostres rutes de treball durant la legislatura. Són propostes obertes a la participació de tot el poble, de manera que es poden afegir totes les noves que siguen interessants.

Mai sobrepassaré cap línia roja (QUE S’ESTILA DIR ARA) que vaja en contra o perjudique el meu poble o els seus habitants, la meua gent.

En el meu ideari particular està el tracte amb les persones cara a cara, de tu a tu, com sempre m’han conegut, dient la veritat i no havent-me aprofitat mai dels càrrecs o llocs de gestió que he ocupat.

ARA SÍ, DEMANE EL VOSTRE VOT PER A LA LLISTA DE COMPROMÍS A L’AJUNTAMENT DE GUADASSUAR.
#ambValentia!

ARA SÍ, DEMANE EL VOSTRE VOT PER A LA LLISTA DE COMPROMÍS A LES CORTS VALENCIANES.
#ambValentia!

NINGÚ HA FET NI FARÀ MÉS PER TOTS NOSALTRES: NOSALTRES, ELS VALENCIANS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada